Postul „Isaia 62” – 21 de zile de post și rugăciune pentru Israel la nivel mondial (7-28 mai, 2023) 

Alătură-te milioanelor de credincioși care vor sta în rugăciune pentru Israel timp de cel puțin o oră pe zi pentru 21 de zile (7-28 mai) ca promisiunile și planurile de mântuire ale lui Dumnezeu pentru Ierusalim și Israel să fie împlinite. Unii se vor ruga pe cont propriu, iar alții se vor ruga cu două sau mai multe persoane (Matei 18:20) – în spațiul virtual sau fizic — în casele, birourile, dormitoarele, bisericile lor etc. 

Proiectul de colaborare dintre câteva mii de lucrări – printre care cele ale lui Lou Engle, Jason Hubbard și Mike Bickle – a mobilizat deja peste un milion de credincioși să participe la o adunare globală și solemnă (7-28 mai) pentru a posti în diferite moduri și a se ruga pentru planurile lui Dumnezeu cu privire la Israel. Ne rugăm ca El să ridice 100 de milioane de mijlocitori pentru Israel. Dumnezeu a promis să desemneze niște persoane care să nu tacă până când Isus revine și anume, pe cei născuți în generația în care El Se va întoarce!

6Pe zidurile tale, Ierusalime, am pus niște străjeri care nu vor tăcea niciodată, nici zi, nici noapte! Voi [mijlocitori] care aduceți aminte Domnului de el [de promisiunile Lui], nu vă odihniți deloc! 7Și să nu-I dați răgaz, până nu va așeza din nou Ierusalimul și-l va face o laudă pe pământ [lucru care se va întâmpla la revenirea lui Isus]. (Isaia 62:6-7, traducere după VDC) 

În primele trei săptămâni de la anunțarea acestui post, care a avut loc pe 7 martie, s-a stabilit ca peste un milion de persoane să se implice în diverse moduri. Până pe 7 mai, mai mult de un milion de persoane se vor implica în acest post de 21 de zile în diverse moduri (unii vor posti cu apă, alții cu legume, sucuri sau o masă pe zi, iar alții vor ține un „post de media”), rugându-se pentru revărsarea gloriei Sale (Exodul 33:18). 

Poți încărca resursele lucrării tale pe următorul siteIsaiah62Fast.com pentru a ajunge la mai multe persoane în timpul acestui post. Acest site va fi vizualizat de milioane de persoane. Site-ul nu aparține de IHOP ci este rezultatul colaborării dintre mai multe lucrări. Site-ul Isaiah62Fast.com adună biserici, lucrări, grupuri de studiu biblic, grupuri de tineret etc. care doresc să devină un „HUB” și să împărtășească resursele lucrării lor pe Isaiah62Fast.com. Dacă dorești să afli mai multe despre cum pot informațiile bisericii sau lucrării tale să apară pe Isaiah62Fast.com, dă click pe acest link. 

Camera de rugăciune de la IHOPKC este dedicată pentru închinare și rugăciune non-stop 24/7 timp de trei săptămâni (7-28 mai) pentru Israel. Peste 300 de oameni din personalul full-time de la IHOPKC au decis în mod personal să stea în camera de rugăciune timp de 6-12 ore pe zi în cele 21 de zile. Sunt recunoscător pentru că și-au pus deoparte responsabilitățile lor obișnuite pentru a face asta! Camera de rugăciune IHOPKC este doar unul dintre numeroasele HUB-uri implicate în asta. Pentru mai multe informații legate de cum biserica sau lucrarea ta poate deveni un HUB vezi Isaiah62Fast.com sau pagina de Facebook Isaiah 62 Fast (https://rb.gy/8orcjp). Isaiah62Fast.comnu se adresează doar celor care au o anumită perspectiva escatologică, ci tuturor credincioșilor.

Check Out Isaiah62Fast on Facebook

How to Become a HUB for the Fast

We are grateful for the thousands of ministries that are participating in this fast. We are identifying ministries that desire to be a “HUB” and participate in the fast. These Hubs will provide various resources which may include daily updates, prayer guides, live chats, live web stream of prayer meetings and more. The directory lists the website and/or ministry app in order to mobilize and equip others.

Any church, home group, prayer group or ministry can be a HUB for 21 days of prayer (May 7-28) by committing to engage in at least one hour of prayer each day for 21 days with at least 2-3 people (Mt. 18:20). Their prayer meetings can be virtual or in person.

If they want, their website will be posted on the Isaiah62Fast.com website (this is not an IHOP website). In this way, they will be able to communicate to new people in their area who will see info about their ministry or prayer group on the Isaiah 62 website and thus will be able to participate in their prayer meetings and social media during these 21 days. The Isaiah62Fast.com website lists the websites or ministry apps of all the churches, ministries, or prayer groups that would like to share their ministry resources and engage in social media with the people in their area who see their info on this website.

For a ministry to be an Isaiah 62 Hub, we are asking:

  • Put info about the Isaiah 62 Fast (May 7-28, 2023) on your home page and social media with the PDF that provides more info about it. (Click here to download the PDF.)
  • Host a daily prayer meeting for at least one hour with at least 2-3 people either virtually or in-person (in your church, prayer room, home, office, dorm, etc.)
  • 20Where two or three are gathered together in My name, I am there in the midst of them. (Matthew 18:20.
  • Be committed to the spirit of the Fast as set forth in Isa. 58 to care for the poor and oppressed.

Share This 60 Second Video With Your Local Church, Bible Study, Youth Group, etc.

De ce 100 de milioane de persoane?

Pe parcursul anilor, Domnul a vorbit mai multor persoane în diferite moduri despre 100 de milioane de mijlocitori pentru Israel. Eric Watt, Jason Hubbard (IPC) și echipa au vizitat IHOPKC de câteva ori în ultimii ani. Ei reprezintă și comunică în mod regulat cu lideri care supraveghează peste 5.000 de lanțuri de rugăciune din care fac parte 130 de milioane de credincioși (la început mi-a fost greu să cred că acest număr e real). În timpul vizitei lor recente din decembrie 2022, ei ne-au împărtășit că liderii acestor peste 5.000 de lanțuri de rugăciune și cei 130 de milioane de mijlocitori care sunt în legătură cu ei se vor uni de patru ori în 2023 cu scopul de a se ruga pentru aceeași zonă a pământului într-o inițiativă globală de misiune numită 110cities.com. Mă simt copleșit doar la gândul că aceasta este prima dată în istorie când peste 100 de milioane de credincioși se vor ruga împreună pentru aceeași zonă geografică în aceeași zi, de patru ori într-un singur an (vezi Ioan 17:21-23). 

Aceste 100 de milioane de persoane s-au rugat pentru China pe 22 ianuarie 2023. Ele se vor ruga pentru Orientul Mijlociu pe 17 aprilie, pentru Israel pe 28 mai și pentru India pe 31 octombrie. Acești 100 de milioane de credincioși sunt profund dedicați lui Isus și Marii Trimiteri, dar mulți dintre ei nu s-au conectat încă la planul biblic pe care Domnul Îl are pentru Israel. Totuși, timp de o zi (pe 28 mai), aceste 100 de milioane de persoane se vor ruga pentru Israel așa cum au făcut-o pentru China pe 22 ianuarie. 

Dar timp de 21 de zile, până pe 28 mai, peste un milion de mijlocitori vor posti și se vor ruga ca „Duhul Sfânt să vină” peste ei cu putere, marcând inimile acestor 100 de milioane de persoane cu planurile Lui pentru Israel. 

DE CE ESTE IMPORTANT SĂ NE RUGĂM PENTRU IERUSALIM ȘI ISRAEL? 

Pocăința poporului Israel (Faptele Apostolilor 3:19) și mărturisirea că Isus este Mesia (Matei 23:39) sunt strâns legate de cea de-a Doua Venire a lui Isus, Marea Trimitere și „viața din morți” (Romani 11:15). Isus nu Se va întoarce până când liderii din Ierusalim nu Îl recunosc ca Mesia, conform Psalmului 118:26. 

37„Ierusalime, Ierusalime…39nu Mă veți mai vedea [o referință la întoarcerea lui Isus] până când veți zice: «Binecuvântat este Cel [Isus] ce vine în Numele Domnului [astfel, recunoscându-L ca Mesia —Psalmul 118:26]»”. (Matei 23:37-39) 

19Pocăiți-vă, dar, și întoarceți-vă la Dumnezeu, pentru ca să vi se șteargă păcatele [poporului Israel], so ca să… 20și să trimită pe Cel ce a fost rânduit mai dinainte pentru voi: pe Isus Hristos, 21pe care cerul trebuie să-L primească [să-L țină sau păstreze la dreapta Tatălui] până la vremurile așezării din nou a tuturor lucrurilor; despre aceste vremuri a vorbit Dumnezeu…tuturor sfinților Săi proroci din vechime. (Faptele Apostolilor 3:19-21)

Pavel a prezis că Dumnezeu va folosi credincioșii dintre Neamuri pentru a provoca poporul evreu să Îl accepte pe Isus în vremurile din urmă.

11…s-a făcut cu putință mântuirea Neamurilor ca să facă pe Israel gelos…13îmi slăvesc slujba mea 14și caut ca, dacă este cu putință, să stârnesc gelozia celor din neamul meu [Israel]15Căci, dacă lepădarea lor [a celor din poporul Israel] a adus împăcarea lumii, ce va fi primirea lor din nou, decât viață din morți [binecuvântare pentru întregul pământ]? (Romani 11:11-15) 

Credem că  postul „Isaia 62” de 21 de zile va stârni conversații biblice despre Israel în trupul lui Hristos din toate națiunile. Acest post se va încheia în Duminica Cincizecimii, pe 28 mai. În această zi, 100 de milioane de credincioși se vor ruga împreună pentru Israel ca răspuns la chemarea lui Dumnezeu făcută prin Jason Hubbard, Eric Watt și echipa „110 Cities”  de a-i mobiliza de patru ori în 2023. 

Vezi 110 Cities.com—pe 17 aprilie, aceleași 100 de milioane de credincioși se vor ruga pentru întregul Orient Mijlociu. 

Aceasta va fi prima oară în istorie când câteva milioane de persoane se vor ruga timp de cel puțin o oră pentru 21 de zile ca promisiunile lui Dumnezeu cu privire la Israel să se împlinească. Unicitatea acestei inițiative de rugăciune în sine este un semn al vremurilor și o accelerare a [vremii] pentru neamul de oameni care va veni” să se implice împreună în scopurile Lui pentru Israel (Psalmul 102:13, 18).

13Tu…vei avea milă de Sion [Ierusalim]; căci este vremea să te înduri de el, a venit vremea hotărâtă pentru el… 18Să se scrie lucrul acesta pentru neamul de oameni care va veni, și poporul care se va naște să laude pe Domnul. (Psalmul 102:13-18) 

Acest post de 21 de zile este „un moment de tip Estera la nivel mondial” (Estera 4:14-16) care va fi un avans semnificativ pentru ultimul moment de tip Estera la nivel mondial, când milioane de credincioși vor sta în rugăciune, vor vorbi cu îndrăzneală despre planurile lui Dumnezeu cu Israel (conform Scripturii) și vor sta alături de Israel pe măsură ce antisemitismul crește până la revenirea lui Isus (Zaharia 14:1-5). Acest post este de asemenea important și relevant deoarece, în prezent, Israelul se confruntă cu mai multe conflicte majore. 

14„Căci, dacă vei tăcea [nu vei răspunde] acum, ajutorul și izbăvirea vor veni din altă parte pentru iudei…cine știe dacă nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la împărăție? 15Estera a trimis să spună lui Mardoheu: 16„Du-te, strânge pe toți iudeii…și postiți pentru mine…” (Estera 4:14-16) 

Sunt atât de recunoscător pentru Tom și Kate Hess care au condus Casa de rugăciune din Ierusalim timp de 36 de ani [jhopfan.org] și pentru Rick și Patricia Ridings care au condus Succat Hallel în Ierusalim pentru aproape 20 de ani [succathallel.com], precum și pentru alte lucrări de rugăciune care au fost stabilite pe parcursul ultimilor 20 de ani cu scopul de a mijloci în mod constant pentru Israel. 

În acest post, vrem să Îl înălțăm pe Isus mai presus de orice și să ne concentrăm pe legătura dintre binecuvântarea Ierusalimului de către Dumnezeu și împlinirea Marii Trimiteri. Putem face mult mai multe împreună în spiritul de unitate descris în Ioan 17:21-23. 

Descarcă cartea digitală gratuită Moravian Miracle de Jason Hubbard, care spune povestea impresionantă a Contelui Zinzendorf, care a îmbinat rugăciunea non-stop (continuată timp de 100 de ani) cu prima mișcare protestantă de misiune din istorie. Găsește această carte în format PDF pe Isaiah62Fast.com sau urmărește-i povestea pe YouTube. 

Mike Bickle’s Initial Call to the IHOPKC Leadership Team to Embrace the Isaiah 62 Fast (March 6, 2023)